Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας

“Πολιτισμός και Διατροφή”

Η Τροφή μας … αλλιώς !

  Η έντονη επιθυμία του Μάνου ως επαγγελματίας μάγειρας από τα πρώτα κιόλας βήματά του να μάθει τι κάνει ένα φαγητό πραγματικά απολαυστικό τον έβαλε σε μια αναζήτηση η οποία τον οδήγησε το 2009 στην ενασχόλησή του με τις ζυμώσεις καθώς αυτές αναπτύσσουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συνδυάζοντας πολλά οφέλη για την Υγεία.

 

Η Ιδέα

  “Η σύγχρονη, διεθνή τάση στη διατροφή και τη μαγειρική τέχνη με νέα εξεζητημένα υλικά, εργαλεία και τεχνικές, εντυπωσιακές εικόνες και παρουσιάσεις έχει αγγίξει  (σχεδόν) όλους ευχάριστα. Το μαγευτικό αυτό ταξίδι στις γειτονιές του Κόσμου που προσφέρει η ενασχόληση με τη μαγειρική μου πρόσφερε μοναδικές εμπειρίες, υπέροχες γνώσεις και… ένα σκοπό! Να δημιουργήσω τις πιο αξιόλογες επιλογές από όσα ανακαλύψα παρέα με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και να τις μοιραστούμε. Να μοιραστούμε με όλους εσάς τον υπέροχο πλούτο του Κόσμου μας, όλα αυτά που μας γέμιζουν ενθουσιασμό και χαρά για τη ζωή. Είναι μια προσπάθεια ουσιαστικά να δώσουμε μια καινούργια αισθητική γενικότερα στον τρόπο που προσεγγίζουμε και αλληλεπιδρούμε με την Τροφή μας, να ξεφύγουμε από δογματικές αντιλήψεις, ταμπού, trends, κ.α.  κινούμενοι προς μια “περιοχή” με περισσότερες επιλογές και αυθεντικές εμπειρίες.” – Μάνος

Fermentation in oak barrel

 Το ξεκίνημα

   Η Μανού Κοιν.Σ.Επ. είναι μια οικογενειακή προσπάθεια που ξεκίνησε από την ανάγκη για γευστικό και θρεπτικό φαγητό. Ο Μάνος με σημαντική επαγγελματική εμπειρία από το 2000 στον επισιτιστικό τομέα έβαλε την ιδέα, τη γνώση και την εμπειρία για να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση, και με την οικογενειακή στήριξη και συμμετοχή καταφέρανε όλοι μαζί να ιδρύσουν την Κοιν.Σ.Επ το 2019. Αρχές του 2020 ο συνεταιρισμός μπήκε στην αγορά και αντίθετα στους καιρούς κατάφερε σιγά σιγά να κερδίσει το δικό του κοινό και να εξελιχθεί. Ο Μάνος ασκεί χρέη διαχειριστή της Κοιν.Σ.Επ. και η Χριστίνα συμβάλλει στο σχεδιασμό των δράσεων. Η Χριστίνα έχει ασχοληθεί με το κομμάτι των πωλήσεων στο παρελθόν και έχει αξιόλογη γνώση στη γαστρονομία, αφού έχει γεννηθεί και ζήσει τα παιδικά της χρόνια στη Γαλλική επαρχεία της Vendee με πολλές, αυθεντικές γευστικές εμπειρίες από αγνά παραδοσιακά υλικά και συνταγές! Την ομάδα συμπληρώνουν η Καλλιόπη, ο Φώτης και ο Μιχάλης με σημαντική βοήθεια στη διαχείρηση, αλλά και υποστήριξη στο εργατικό κομμάτι με υπευθυνότητα και καλή διάθεση.

Τα παραδοσιακά ζυμωμένα και απαστερίωτα τρόφιμα

  Επιλέξαμε τα παραδοσιακά ζυμωμένα και απαστερίωτα τουρσιά για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, τη θρεπτική τους αξία, την μοναδική πολυπλοκότητα στη γεύση τους και τελευταίο, αλλά μάλλον και σημαντικότερο είναι η ευκολία που προσφέρουν σε πρακτικό επίπεδο στη χρήση τους. Συνδιάζονται σε κάθε περίσταση με ευκολία και προσφέρουν πραγματική απόλαυση!

Ο στόχος μας

    Ξεκινήσαμε το 2019 και δημιουργήσαμε πρώτοι στην Ελληνική αγορά απαστερίωτα, βιολογικά τουρσιά, ζυμωμένα με φυσικό τρόπο σε δρύινα βαρέλια. Ο Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα με “αυθεντικό χαρακτήρα” και ποιοτικό διατροφικό προφίλ. Προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε με ευκολία αλλά και να διεγείρουν τη φαντασία, να σε εμπνέουν για νέα ταξίδια, για νέες γευστικές εμπειρίες!! Επίσης θα επιχειρήσουμε να κάνουμε εργαστήρια μαγειρικής hands on φυσικά(!) στηριζόμενα σε παραδοσιακούς τρόπους, και διάφορες άλλες δράσεις στο γενικότερο πλαίσιο της ιδέας και του καταστατικού μας σκοπού. Τέλος το όνειρό μας …να αποκτήσουμε τη δική μας παραγωγή φυσικής καλλιέργειας που θα μας χαρίζει τα πιο γευστικά υλικά για να δημιουργούμε !!!

Η Ομάδα μας

 

Ευχαριστίες

   Είμαστε ευγνώμων για τη στήριξή σας, για όλους τους συνεργάτες και φίλους που επίσης μας  στήριξαν και μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας ο καθένας με τον τρόπο του. Μπορούμε όλοι μαζί να απολαύσουμε ένα καλύτερο σήμερα …Τώρα!  Ευχαριστούμε από καρδιάς !

Χριστίνα – Καλλιόπη – Φώτης – Μιχάλης – Μάνος